mirror of
https://github.com/open-thought/reasoning-gym.git
synced 2025-10-09 13:40:09 +03:00
bump version to v0.1.25.dev0 (#509)
This commit is contained in:
122
GALLERY.md
122
GALLERY.md
@@ -1704,7 +1704,7 @@ Output:
|
||||
|
||||
Given the following output:
|
||||
|
||||
0.0005546900902104894
|
||||
0.001077807508543216
|
||||
|
||||
Can you predict a feasible input without writing any code? Please reason and put your final answer in the form of a JSON object, even if the there is only one input variable, with keys strictly matching the input variables' names as specified.
|
||||
|
||||
@@ -1777,7 +1777,7 @@ def main_solution(n, p, k, iters, epsilon):
|
||||
return la.norm(x_star - x_IHT, 2)
|
||||
|
||||
Answer: {"n": 123, "p": 456, "k": 9, "iters": 69, "epsilon": 0.00037050729487817825}
|
||||
Metadata: {'source_dataset': 'codeio', 'source_index': 1, 'input_data': {'n': 123, 'p': 456, 'k': 9, 'iters': 69, 'epsilon': 0.00037050729487817825}, 'output_data': 0.0005546900902104894, 'difficulty': {'difficulty': None}}
|
||||
Metadata: {'source_dataset': 'codeio', 'source_index': 1, 'input_data': {'n': 123, 'p': 456, 'k': 9, 'iters': 69, 'epsilon': 0.00037050729487817825}, 'output_data': 0.001077807508543216, 'difficulty': {'difficulty': None}}
|
||||
|
||||
Example 3:
|
||||
Question:
|
||||
@@ -2486,49 +2486,55 @@ Example tasks:
|
||||
Example 1:
|
||||
Question: What word does this say?
|
||||
|
||||
## ##
|
||||
## ##
|
||||
##### ###### #### ##### ###### #### #####
|
||||
## ## ## ## ## ## ## ## ## ## ##
|
||||
#### ## ###### ## ## ## ## ## ##
|
||||
## ## ## ## ## ## ## ## ##
|
||||
##### ### ##### ## ## ### #### ##
|
||||
#### ###### ###### ## ## ###### #### #####
|
||||
## ## ## ## ### ## ## ## ## ## ##
|
||||
## ## ## ###### ## ## ## ## ##
|
||||
#### ## #### ###### ## ## ## #####
|
||||
## ## ## ## ### ## ## ## ####
|
||||
## ## ## ## ## ## ## ## ## ## ##
|
||||
#### ## ###### ## ## ## #### ## ##
|
||||
|
||||
|
||||
Answer: STENTOR
|
||||
Metadata: {'source_dataset': 'figlet_font', 'source_index': 0, 'font': 'com_sen_', 'space_letters': True, 'difficulty': {'word_len': (3, 7)}}
|
||||
Metadata: {'source_dataset': 'figlet_font', 'source_index': 0, 'font': 'mig_ally', 'space_letters': True, 'difficulty': {'word_len': (3, 7)}}
|
||||
|
||||
Example 2:
|
||||
Question: What word does this say?
|
||||
|
||||
## ## ###### ## ###### ###### ###### ##
|
||||
### ### ####### ## ###### ####### ####### #####
|
||||
####### ## ## ## ## ## ## ##
|
||||
####### ####### ## ## ##### ##### ## ##
|
||||
## # ## ## ## ## ## ## ######
|
||||
## ## ####### ####### ###### ####### ####### ## ##
|
||||
## ## ###### ###### ###### ###### ###### ## ##
|
||||
|
||||
8888ba.88ba 88888888b dP dP .d88888b .d88888b
|
||||
88 `8b `8b 88 88 88 88. "' 88. "'
|
||||
88 88 88 a88aaaa 88 88 `Y88888b. `Y88888b.
|
||||
88 88 88 88 88 88 `8b `8b
|
||||
88 88 88 88 88 88 d8' .8P d8' .8P
|
||||
dP dP dP 88888888P 88888888P dP Y88888P Y88888P
|
||||
|
||||
|
||||
.d888888
|
||||
d8' 88
|
||||
88aaaaa88a
|
||||
88 88
|
||||
88 88
|
||||
88 88
|
||||
|
||||
|
||||
|
||||
Answer: MELISSA
|
||||
Metadata: {'source_dataset': 'figlet_font', 'source_index': 1, 'font': 'stealth_', 'space_letters': True, 'difficulty': {'word_len': (3, 7)}}
|
||||
Metadata: {'source_dataset': 'figlet_font', 'source_index': 1, 'font': 'nancyj-improved', 'space_letters': True, 'difficulty': {'word_len': (3, 7)}}
|
||||
|
||||
Example 3:
|
||||
Question: What word does this say?
|
||||
|
||||
.oOOOo. .oOOOo. o. O o O .oOOOo.
|
||||
.O o .O o. Oo o O o o o
|
||||
o O o O O O `o O' O.
|
||||
O o O O o o O o `OOoo.
|
||||
O .oOOo O o O o O `O' `O
|
||||
o. O o O o O O o o
|
||||
O. oO `o O' o Oo O O. .O
|
||||
`OooO' `OoooO' O `o O `oooO'
|
||||
|
||||
|
||||
##### ##### ### ## ## ## #####
|
||||
# ## ### ### ### ## ## ## ## ##
|
||||
## ## ## ###### ## ## ##
|
||||
## ### ## ## ## ### ###### #####
|
||||
## ## ## ## ## ## ## ##
|
||||
# ## ### ### ## ## ## ## ## ##
|
||||
##### ##### ### ## ##### #####
|
||||
|
||||
|
||||
Answer: GONYS
|
||||
Metadata: {'source_dataset': 'figlet_font', 'source_index': 2, 'font': 'pebbles', 'space_letters': True, 'difficulty': {'word_len': (3, 7)}}
|
||||
Metadata: {'source_dataset': 'figlet_font', 'source_index': 2, 'font': 'fp2_____', 'space_letters': True, 'difficulty': {'word_len': (3, 7)}}
|
||||
|
||||
````
|
||||
|
||||
@@ -3085,10 +3091,10 @@ All occurrences of a character must be replaced with another character while pre
|
||||
No two characters may map to the same character, but a character may map to itself.
|
||||
|
||||
Return True if the following two strings are isomorphic, or False otherwise:
|
||||
hz lp
|
||||
zg bn
|
||||
|
||||
Answer: True
|
||||
Metadata: {'source_dataset': 'isomorphic_strings', 'source_index': 0, 'words': ['hz', 'lp'], 'solution': True, 'solvable': True, 'string_length': 3, 'difficulty': {'string_length': (2, 10)}}
|
||||
Metadata: {'source_dataset': 'isomorphic_strings', 'source_index': 0, 'words': ['zg', 'bn'], 'solution': True, 'solvable': True, 'string_length': 3, 'difficulty': {'string_length': (2, 10)}}
|
||||
|
||||
Example 2:
|
||||
Question: Two strings are isomorphic if the characters in one string can be replaced to get the second string.
|
||||
@@ -3098,10 +3104,10 @@ All occurrences of a character must be replaced with another character while pre
|
||||
No two characters may map to the same character, but a character may map to itself.
|
||||
|
||||
Return True if the following two strings are isomorphic, or False otherwise:
|
||||
e p
|
||||
f n
|
||||
|
||||
Answer: True
|
||||
Metadata: {'source_dataset': 'isomorphic_strings', 'source_index': 1, 'words': ['e', 'p'], 'solution': True, 'solvable': True, 'string_length': 2, 'difficulty': {'string_length': (2, 10)}}
|
||||
Metadata: {'source_dataset': 'isomorphic_strings', 'source_index': 1, 'words': ['f', 'n'], 'solution': True, 'solvable': True, 'string_length': 2, 'difficulty': {'string_length': (2, 10)}}
|
||||
|
||||
Example 3:
|
||||
Question: Two strings are isomorphic if the characters in one string can be replaced to get the second string.
|
||||
@@ -3111,10 +3117,10 @@ All occurrences of a character must be replaced with another character while pre
|
||||
No two characters may map to the same character, but a character may map to itself.
|
||||
|
||||
Return True if the following two strings are isomorphic, or False otherwise:
|
||||
ubzjbfjf ykfwvowo
|
||||
hogtoyty kgqwpfwf
|
||||
|
||||
Answer: False
|
||||
Metadata: {'source_dataset': 'isomorphic_strings', 'source_index': 2, 'words': ['ubzjbfjf', 'ykfwvowo'], 'solution': False, 'solvable': False, 'string_length': 8, 'difficulty': {'string_length': (2, 10)}}
|
||||
Metadata: {'source_dataset': 'isomorphic_strings', 'source_index': 2, 'words': ['hogtoyty', 'kgqwpfwf'], 'solution': False, 'solvable': False, 'string_length': 8, 'difficulty': {'string_length': (2, 10)}}
|
||||
|
||||
````
|
||||
|
||||
@@ -4791,31 +4797,31 @@ size = 500
|
||||
Example tasks:
|
||||
````
|
||||
Example 1:
|
||||
Question: Calculate the following: (18 - 95*z**3)*(-12*z**2 - 104*z + 78)
|
||||
Question: Calculate the following: (-95*z**3 + 18*z)*(-12*z**2 + 78*z - 104)
|
||||
When performing calculations, please follow these guidelines:
|
||||
1. Use ** instead of ^ to represent exponents. For example, write 7*X**2 instead of 7*X^2.
|
||||
2. Always include the * symbol for all multiplication operations in your reasoning steps. For example, write `-3*X**3*sin(X) - 9*X**2*cos(X) + 18*X*sin(X) + 18*cos(X) + C` instead of `-3x3sin(x) - 9x2cos(x) + 18xsin(x) + 18cos(x) + C`.
|
||||
|
||||
Answer: 1140*z**5 + 9880*z**4 - 7410*z**3 - 216*z**2 - 1872*z + 1404
|
||||
Metadata: {'source_dataset': 'polynomial_multiplication', 'source_index': 0, 'polynomial_expr': '(18 - 95*z**3)*(-12*z**2 - 104*z + 78)', 'variables': ['z'], 'difficulty': {'min_terms': 2, 'max_terms': 4, 'min_value': 1, 'max_value': 100, 'min_degree': 0, 'max_degree': 3, 'min_polynomials': 2, 'max_polynomials': 3}}
|
||||
Answer: 1140*z**5 - 7410*z**4 + 9664*z**3 + 1404*z**2 - 1872*z
|
||||
Metadata: {'source_dataset': 'polynomial_multiplication', 'source_index': 0, 'polynomial_expr': '(-95*z**3 + 18*z)*(-12*z**2 + 78*z - 104)', 'variables': ['z'], 'difficulty': {'min_terms': 2, 'max_terms': 4, 'min_value': 1, 'max_value': 100, 'min_degree': 0, 'max_degree': 3, 'min_polynomials': 2, 'max_polynomials': 3}}
|
||||
|
||||
Example 2:
|
||||
Question: Simplify this expression: (-49*x**2 + 8*x - 163)*(74*x**3 + 98*x**2 + 16*x)*(77*x**3 + 8*x**2 - 49*x)
|
||||
Question: Simplify this expression: (-49*x**3 + 77*x + 8)*(8*x**3 - 163*x**2 - 49)*(16*x**3 + 74*x + 98)
|
||||
When performing calculations, please follow these guidelines:
|
||||
1. Use ** instead of ^ to represent exponents. For example, write 7*X**2 instead of 7*X^2.
|
||||
2. Always include the * symbol for all multiplication operations in your reasoning steps. For example, write `-3*X**3*sin(X) - 9*X**2*cos(X) + 18*X*sin(X) + 18*cos(X) + C` instead of `-3x3sin(x) - 9x2cos(x) + 18xsin(x) + 18cos(x) + C`.
|
||||
|
||||
Answer: -279202*x**8 - 353178*x**7 - 784780*x**6 - 1110348*x**5 + 263454*x**4 + 755590*x**3 + 127792*x**2
|
||||
Metadata: {'source_dataset': 'polynomial_multiplication', 'source_index': 1, 'polynomial_expr': '(-49*x**2 + 8*x - 163)*(74*x**3 + 98*x**2 + 16*x)*(77*x**3 + 8*x**2 - 49*x)', 'variables': ['x'], 'difficulty': {'min_terms': 2, 'max_terms': 4, 'min_value': 1, 'max_value': 100, 'min_degree': 0, 'max_degree': 3, 'min_polynomials': 2, 'max_polynomials': 3}}
|
||||
Answer: -6272*x**9 + 127792*x**8 - 19152*x**7 + 391246*x**6 + 807446*x**5 - 746364*x**4 - 1091196*x**3 - 406994*x**2 - 398762*x - 38416
|
||||
Metadata: {'source_dataset': 'polynomial_multiplication', 'source_index': 1, 'polynomial_expr': '(-49*x**3 + 77*x + 8)*(8*x**3 - 163*x**2 - 49)*(16*x**3 + 74*x + 98)', 'variables': ['x'], 'difficulty': {'min_terms': 2, 'max_terms': 4, 'min_value': 1, 'max_value': 100, 'min_degree': 0, 'max_degree': 3, 'min_polynomials': 2, 'max_polynomials': 3}}
|
||||
|
||||
Example 3:
|
||||
Question: Calculate the following: (49*y**2 + 21*y)*(29*y**3 - 49)
|
||||
Question: Calculate the following: (29*y**2 - 49*y)*(21*y**3 + 49)
|
||||
When performing calculations, please follow these guidelines:
|
||||
1. Use ** instead of ^ to represent exponents. For example, write 7*X**2 instead of 7*X^2.
|
||||
2. Always include the * symbol for all multiplication operations in your reasoning steps. For example, write `-3*X**3*sin(X) - 9*X**2*cos(X) + 18*X*sin(X) + 18*cos(X) + C` instead of `-3x3sin(x) - 9x2cos(x) + 18xsin(x) + 18cos(x) + C`.
|
||||
|
||||
Answer: 1421*y**5 + 609*y**4 - 2401*y**2 - 1029*y
|
||||
Metadata: {'source_dataset': 'polynomial_multiplication', 'source_index': 2, 'polynomial_expr': '(49*y**2 + 21*y)*(29*y**3 - 49)', 'variables': ['y'], 'difficulty': {'min_terms': 2, 'max_terms': 4, 'min_value': 1, 'max_value': 100, 'min_degree': 0, 'max_degree': 3, 'min_polynomials': 2, 'max_polynomials': 3}}
|
||||
Answer: 609*y**5 - 1029*y**4 + 1421*y**2 - 2401*y
|
||||
Metadata: {'source_dataset': 'polynomial_multiplication', 'source_index': 2, 'polynomial_expr': '(29*y**2 - 49*y)*(21*y**3 + 49)', 'variables': ['y'], 'difficulty': {'min_terms': 2, 'max_terms': 4, 'min_value': 1, 'max_value': 100, 'min_degree': 0, 'max_degree': 3, 'min_polynomials': 2, 'max_polynomials': 3}}
|
||||
|
||||
````
|
||||
|
||||
@@ -5208,33 +5214,33 @@ Question: Given two strings representing a ransom note and a magazine, return Tr
|
||||
|
||||
Each letter in the magazine string can only be used once in your ransom note.
|
||||
|
||||
Ransom note: zz
|
||||
Magazine: gz
|
||||
Ransom note: gg
|
||||
Magazine: jg
|
||||
|
||||
Answer: False
|
||||
Metadata: {'source_dataset': 'ransom_note', 'source_index': 0, 'ransom_note': 'zz', 'magazine': 'gz', 'solution': False, 'solvable': False, 'note_length': 2, 'magazine_length': 2, 'difficulty': {'note_length': (1, 10), 'magazine_length': (2, 30)}}
|
||||
Metadata: {'source_dataset': 'ransom_note', 'source_index': 0, 'ransom_note': 'gg', 'magazine': 'jg', 'solution': False, 'solvable': False, 'note_length': 2, 'magazine_length': 2, 'difficulty': {'note_length': (1, 10), 'magazine_length': (2, 30)}}
|
||||
|
||||
Example 2:
|
||||
Question: Given two strings representing a ransom note and a magazine, return True if you can construct the ransom note using the letters in the magazine, and False otherwise.
|
||||
|
||||
Each letter in the magazine string can only be used once in your ransom note.
|
||||
|
||||
Ransom note: c
|
||||
Magazine: eziuboyhxit
|
||||
Ransom note: q
|
||||
Magazine: ishmdfkzuhv
|
||||
|
||||
Answer: False
|
||||
Metadata: {'source_dataset': 'ransom_note', 'source_index': 1, 'ransom_note': 'c', 'magazine': 'eziuboyhxit', 'solution': False, 'solvable': False, 'note_length': 1, 'magazine_length': 11, 'difficulty': {'note_length': (1, 10), 'magazine_length': (2, 30)}}
|
||||
Metadata: {'source_dataset': 'ransom_note', 'source_index': 1, 'ransom_note': 'q', 'magazine': 'ishmdfkzuhv', 'solution': False, 'solvable': False, 'note_length': 1, 'magazine_length': 11, 'difficulty': {'note_length': (1, 10), 'magazine_length': (2, 30)}}
|
||||
|
||||
Example 3:
|
||||
Question: Given two strings representing a ransom note and a magazine, return True if you can construct the ransom note using the letters in the magazine, and False otherwise.
|
||||
|
||||
Each letter in the magazine string can only be used once in your ransom note.
|
||||
|
||||
Ransom note: bjztzfn
|
||||
Magazine: etjeednxndzbjmovvyckzkt
|
||||
Ransom note: otgegyu
|
||||
Magazine: ivxiiacuuagotqfppkoggge
|
||||
|
||||
Answer: False
|
||||
Metadata: {'source_dataset': 'ransom_note', 'source_index': 2, 'ransom_note': 'bjztzfn', 'magazine': 'etjeednxndzbjmovvyckzkt', 'solution': False, 'solvable': False, 'note_length': 7, 'magazine_length': 23, 'difficulty': {'note_length': (1, 10), 'magazine_length': (2, 30)}}
|
||||
Metadata: {'source_dataset': 'ransom_note', 'source_index': 2, 'ransom_note': 'otgegyu', 'magazine': 'ivxiiacuuagotqfppkoggge', 'solution': False, 'solvable': False, 'note_length': 7, 'magazine_length': 23, 'difficulty': {'note_length': (1, 10), 'magazine_length': (2, 30)}}
|
||||
|
||||
````
|
||||
|
||||
@@ -7216,7 +7222,7 @@ Metadata: {'source_dataset': 'time_intervals', 'source_index': 0, 'task_type': '
|
||||
Example 2:
|
||||
Question: A video call started at 09:44 and ended at 12:22. How long was the call? Answer in HH:MM.
|
||||
Answer: 02:38
|
||||
Metadata: {'source_dataset': 'time_intervals', 'source_index': 1, 'task_type': 'time', 'start_time': '2025-09-12 09:44:00', 'end_time': '2025-09-12 12:22:00', 'format': '%H:%M', 'expected_format': 'HH:MM', 'difficulty': {'max_time_difference_seconds': 86400, 'max_date_difference_days': 100}}
|
||||
Metadata: {'source_dataset': 'time_intervals', 'source_index': 1, 'task_type': 'time', 'start_time': '2025-09-29 09:44:00', 'end_time': '2025-09-29 12:22:00', 'format': '%H:%M', 'expected_format': 'HH:MM', 'difficulty': {'max_time_difference_seconds': 86400, 'max_date_difference_days': 100}}
|
||||
|
||||
Example 3:
|
||||
Question: Calculate the time difference between Sat Dec 22 2677 and Thu Mar 21 2678. Express the result in D days.
|
||||
@@ -7475,21 +7481,21 @@ Example 1:
|
||||
Question: Transform the word ladder 'HAND' to 'GLEE' by changing one letter at a time.
|
||||
Provide your answer as a comma-separated sequence of uppercase letters without spaces.
|
||||
Each step must be a valid English word.
|
||||
Answer: HAND,RAND,REND,FEND,FEED,FLED,FLEE,GLEE
|
||||
Answer: HAND,HARD,HERD,HEED,FEED,FLED,FLEE,GLEE
|
||||
Metadata: {'source_dataset': 'word_ladder', 'source_index': 0, 'start_word': 'HAND', 'end_word': 'GLEE', 'word_length': 4, 'chain_length': 8, 'difficulty': {'word_length': (4, 4)}}
|
||||
|
||||
Example 2:
|
||||
Question: Transform the word ladder 'JAZZ' to 'DORM' by changing one letter at a time.
|
||||
Provide your answer as a comma-separated sequence of uppercase letters without spaces.
|
||||
Each step must be a valid English word.
|
||||
Answer: JAZZ,JIZZ,FIZZ,FUZZ,FUZE,FAZE,FARE,FARM,FORM,DORM
|
||||
Answer: JAZZ,JIZZ,FIZZ,FUZZ,FUZE,FAZE,FARE,FORE,FORM,DORM
|
||||
Metadata: {'source_dataset': 'word_ladder', 'source_index': 1, 'start_word': 'JAZZ', 'end_word': 'DORM', 'word_length': 4, 'chain_length': 10, 'difficulty': {'word_length': (4, 4)}}
|
||||
|
||||
Example 3:
|
||||
Question: Transform the word ladder 'SNOG' to 'SUQS' by changing one letter at a time.
|
||||
Provide your answer as a comma-separated sequence of uppercase letters without spaces.
|
||||
Each step must be a valid English word.
|
||||
Answer: SNOG,SNAG,SAAG,SANG,SUNG,SUNS,SUQS
|
||||
Answer: SNOG,SNOW,SHOW,SHEW,SHES,SUES,SUQS
|
||||
Metadata: {'source_dataset': 'word_ladder', 'source_index': 2, 'start_word': 'SNOG', 'end_word': 'SUQS', 'word_length': 4, 'chain_length': 7, 'difficulty': {'word_length': (4, 4)}}
|
||||
|
||||
````
|
||||
|
||||
@@ -4,7 +4,7 @@ build-backend = "hatchling.build"
|
||||
|
||||
[project]
|
||||
name = "reasoning_gym"
|
||||
version = "0.1.23"
|
||||
version = "0.1.25.dev0"
|
||||
authors = [
|
||||
{ name = "Open-Thought community", email = "andreas.koepf@xamla.com" },
|
||||
]
|
||||
|
||||
Reference in New Issue
Block a user